Всички теми
Презентационни и комуникационни умения
Ефективни продажби
Успешни продажби в Ключови клиенти
Успешни продажби на Банкови продукти
Продажби по телефона
Основи на Мърчандайзинга
Бизнес етикет и протокол
Управление на времето
Обучение на вътрешнофирмени обучители
Ефективна комуникация и работа в екип
Ефективно поведение пред медиите
Уъркшоп за визуализиране на идеи
 

Презентационни и комуникационни умения

Обучението е предназначено за специалисти и служители, в чиято ежедневна работа се налага да правят презентации и комуникират активно с клиенти. Участниците ще получат познания за стъпките при изготвяне на презентация, какви са основните елементи в съдържанието и как да се преборят със сценичната треска.

Освен теоретична част, обучението се състои и от практическа част, в която участниците трябва сами да преговарят по реални казуси от тяхното ежедневие. Това им дава възможност приложат наученото по време на обучението. Презентацията се заснема и анализира, а на участниците се дава индивидуална обратна връзка.

Винаги адаптираме основната програма заедно с нашите клиенти според конкретните им потребности. Разработваме и индивидуални програми.Основна програма

Модул 1 - Основи на комуникацията
Междуличностна комуникация. Типове възприятия. Специфика на възприемането при възрастните. Активно слушане. Четирите аспекта на посланието. Как могат да се избегнат недоразуменията. Видове обратна връзка.

Вербална и невербална комуникация, език на тялото. Кое е по-важно, съдържанието или опаковката?

Включени са упражнение за комуникация, примери за недоразумения, методи за “калибриране” на човешки възприятия с цел постигане на по-добро разбиране за отсрещната страна.

Модул 2 - Подготовка на презентацията
Анализ, цели и структура. Кой от какво се интересува? Анализ на публиката. Видове аудитория и нейната динамика. Планиране на времето.

Планиране и структуриране на съдържанието, подреждане на аргументите според тяхната тежест за постигане на оптимален ефект. Планиране на срещата. Планиране на отделните етапи.

Модул 3 – Изработване на визуалните средства
Правила за оформяне. Слайдове, флип-чарт и др. Работа с визуални помощни средства. Управляване на вниманието.

Модул 4 - Личното поведение
Език на тялото: позиция, жестове, контакт с очи, глас – как да се справяме с нервността? Ползата от сценичната треска. Стратегии за критичните моменти. Как управляваме деликатните моменти и вниманието? Как да се справяме с “аварии”. Пречещи фактори. Трудни участници на срещата / презентацията. Справяне с въпроси и възражения. Оценка и анализ на презентацията и срещата.
 

обратно към всички теми

 

© Комюникейшън експертс 2005-2021    Начало    Обучения    Кои сме ние    Условия за използване    Контакти    Клиенти    Карта на сайта