Всички теми
Презентационни и комуникационни умения
Ефективни продажби
Успешни продажби в Ключови клиенти
Успешни продажби на Банкови продукти
Продажби по телефона
Основи на Мърчандайзинга
Бизнес етикет и протокол
Управление на времето
Обучение на вътрешнофирмени обучители
Ефективна комуникация и работа в екип
Ефективно поведение пред медиите
Уъркшоп за визуализиране на идеи
 

Основи на Мърчaндайзинга

Обучението развива уменията на търговските представители и мърчандайзерите за подобряване на мърчандайзинга в търговските обекти. Научават ефективните начини на подреждане на продуктите, определянето на ефективните запаси от продукти, успешното осъществяване на промоции.

Освен теоретична част, обучението се състои и от практическа част, в която участниците трябва сами да преговарят по реални казуси от тяхното ежедневие. Това им дава възможност приложат наученото по време на обучението. Презентацията се заснема и анализира, а на участниците се дава индивидуална обратна връзка.

Винаги адаптираме основната програма заедно с нашите клиенти според конкретните им потребности. Разработваме и индивидуални програми.Основна програма

Модул 1
Какво е мърчандайзинг? Особености на мърчандайзинга в ключови клиенти. Импулсни покупки. Основни принципи на мърчандайзинга. Определяне на приоритети при задачи свързани с мърчандайзинга.

Модул 2
Разработване и усъвършенствате на продуктов асортимент за различни типове обекти. Ефективно подреждане на продуктите. Ефективни запаси. Стратегия на магазина.

Модул 3
Студени зони. Хоризонтални и вертикални. Първично, вторично и третично разполагане на продуктите. Касова зона. Средства за привличане на вниманието на клиента.

Модул 4
Прогнозиране на ефективността на своя и на конкурентния мърчандайзинг. Планиране, провеждате и оценявате специални акции в магазините. Видове POS материали. Оценяване на ефективността на поставените POS материали.

Модул 5
Брутна възвращаемост от инвестициите в стокови наличности. Разфасовки и опаковки. Промоции.

 

обратно към всички теми

 

© Комюникейшън експертс 2005-2021     Начало    Обучения    Кои сме ние    Условия за използване    Контакти    Клиенти    Карта на сайта